Kvalitets puré fra Franske Ponthier. Denne puréen kan brukes til baking, desserter, i drinker eller som smakstilsetning i øl, og gir en smak av guava.
Når du tilsetter puré i øl anbefaler vi å tilføre i gjæringskaret mot slutten av stormgjæringen. Den inneholder noe gjærbar fruktose (se under).
Merk at ved tilsetning av puré kan ølet få en noe syrlig/besk smak, og det anbefales å tilsette ca 500g laktose (melkesukker) mot slutten av koketiden. Laktose er ikke gjærbart sukker og vil derfor tilføre sødme og gi et mer balansert øl.
Opprinnelsesland: Frankrike, men frukten er dyrket i Sør Afrika
Smak: Mango, pasjonsfrukt, ananas, banan
Brix: 17, dvs 10g sukker pr 100g puré
Maison Ponthier sources the guavas for its purées from South Africa. Guava trees grow very easily in tropical climates but guava farming requires great expertise because of the fragility of the fruit. The guavas selected by the PONTHIER teams have juicy and tangy flesh, a musky fragrance and a freshness and character synonymous with quality.