Calcium Chloride (Pickle Crisp) – 500g

89,00 kr

1 på lager

Kalsiumklorid (Pickle Crisp) – 500g

Justerer bryggevannet, fremhever maltkarakter og senker meskepH.

Kalsium bidrar til vannets hardhet, mens klorid fremhever maltsødme, fylde og sødme. Typiske konsentrasjoner for bryggevann er 50–150 ppm Ca²? og 50–150 ppm Cl?. Det brukes også til å senke meskepH. Tilsetninger kan legges i bryggevannet eller direkte i mesken.

Anbefalte forhold mellom sulfat og klorid:

4:1 – Humlepreget
1:1 – Balansert
0,5:1 – Maltpreget
Kalsium (Ca)
Kalsium er hovedionet som bestemmer den “permanente hardheten” i vannet. Kalsium spiller flere roller i bryggeprosessen, inkludert å senke pH under mesking, hjelpe til med utfelling av proteiner under kokingen, forbedre ølets stabilitet og fungere som et viktig næringsstoff for gjæren. Kalsiumnivåer på rundt 100 mg/l er svært ønskelige, og tilsetninger bør vurderes hvis vannprofilen har kalsiumnivåer under 50 mg/l. Det anbefalte området er 50–150 mg/l.

Klorid (Cl)
Klorid, som natrium, forbedrer munnfølelse og kompleksitet i ølet ved lave konsentrasjoner. Klor brukes ofte i byvannforsyninger for desinfisering og kan også nå høye konsentrasjoner ved bruk av klorbaserte rengjøringsmidler. Vann med mye klor kan gi medisinske eller kloraktige smaker som er uønsket i ferdig øl. Normale bryggenivåer bør være under 150 mg/l og aldri overstige 200 mg/l. Hvis du har mye klor i vannet, kan det reduseres ved bruk av et karbonfilter eller ved å koke vannet i 20–30 minutter før bruk.

Produktnummer: 108717 Kategorier: ,