Puré Mandarin 1 kg
239,00 kr
Kvalitets puré fra Franske Ponthier. Denne puréen kan brukes til baking, desserter, i drinker eller som smakstilsetning i øl, og gir en smak av mandarin.
Når du tilsetter puré i øl anbefaler vi å tilføre i gjæringskaret mot slutten av stormgjæringen. Den inneholder noe gjærbar fruktose (se under).
Merk at ved tilsetning av puré kan ølet få en noe syrlig/besk smak, og det anbefales å tilsette ca 500g laktose (melkesukker) mot slutten av koketiden. Laktose er ikke gjærbart sukker og vil derfor tilføres sødme og gi et mer balasert øl.
Opprinnelsesland: Frankrike, men fruken er dyrket i Italia
Smak: pære, mango, mørk sjokolade, grønne anis-frø
Brix: 11, dvs 11g sukker pr 100g puré (SG 1.043)
Not to be confused with the clementine, the mandarin, slightly more acidic, has a juicier and more fragrant flesh. In perfumes, the essence of mandarin is one of the citrus notes, and brings a fresh and invigorating touch. All the countries of the Mediterranean basin grow mandarins, but it is in Sicily that Ponthier has decided to source this fruit. This is because one of the best qualities of mandarin is grown here, respecting local traditions. These sun-drenched fruits have a particularly tasty flesh, a powerful aroma, a bright colour, balanced acidity and a slight bitterness. Thanks to these many qualities, the mandarins of Sicily have been selected to illustrate the projects of the Slow Food foundation, devoted to biodiversity.